8 dagen Jeruzalem/Tel Aviv met R+M solutions

4 nachten Jeruzalem/3 nachten Tel Aviv

 maandag 11 November t/m maandag 18 November 2019

IMG_2646  

Dag 1: Maandag 11 November – reisdag van Nederland naar Israël met een directe vlucht van El Al. Vertrek om 11.35 uur vanaf de luchthaven Schiphol Amsterdam. Na aankomst om 17.00 uur op de luchthaven Ben- Gurion is er een transfer naar ons hotel in Jeruzalem. Daar is een welkomdiner waarna overnachting.

Dag 2: Dinsdag 12 November – Vandaag beginnen wij aan onze kennismaking met Jeruzalem. Wij beginnen met een panoramaoverzicht vanuit de Olijfberg. Daarna rijden wij naar de Oude Stad en wandelen langs de Damascuspoort (die terecht ook ‘de mooie poort’ heet) naar de Jaffapoort. Daar bezoeken we de ‘David Tower’ citadel – nu een museum over de geschiedenis van Jeruzalem. Wij maken een wandeling op de stadsmuren van Suleiman de Grote tot aan de Zionspoort en bezoeken de berg Zion met de Dormition kerk en de abdij. Als afsluiting bezoeken wij de site waar Jeruzalem is ontstaan – David’s stad. ’s Avonds diner en overnachting in Jeruzalem.

Dag 3: Woensdag 13 November – We beginnen de dag met een bezoek aan de Tempelberg, Haram-el-Sharif, één van de meest prominente complexen van de oude stad. Het is ook één van de meest politiek-gevoelige plekken in de stad. Daarna bezoeken wij Gatsemane, waar Jezus de nacht doorbracht op de avond voordat Judas hem aangaf. Wij vertrekken daarna naar het Israël museum, met de grootste kunst collectie in Israël. Wij lunchen in het museum, daarna bezoeken wij de ‘Shrine of the book’ met de Dode Zee rollen collectie en de maquette van de tweede Tempel periode. ’s Avonds diner en overnachting in Jeruzalem.

Dag 4: Donderdag 14 November – Een wandeling van de Jaffapoort naar het Joodse kwartier, met de opgraving van de Herodiaanse wijk (Wohl Museum) en het Davidson center. Wij eindigen bij de klaagmuur en bezoeken de ondergrondse kotel-tunnels. Daarna lopen wij langs de Via Dolorosa naar de kerk van het Heilig Graf. Als er nog tijd over is kunnen wij van de kleurrijke sfeer van de Sjoek genieten. ’s Avonds diner en overnachting in Jeruzalem.

Dag 5: Vrijdag 15 November – Transfer van Jeruzalem naar Tel-Aviv.

Let op: na aankomst in deze moderne stad volgt een flinke wandeling!

Onze kennismaking met deze stad begint met een bezoek aan het ‘onafhankelijkheidshuis’. Daar vandaan wandelen wij door ‘de witte stad’ – de Bauhaus wijken van Tel Aviv. Wij bezoeken de kleurrijke openlucht arts&crafts markt, waar hedendaagse vormgevers en kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Wij wandelen door de Rotschild boulevard tot aan het Habima theater. Daar vandaan lopen we naar het Rabin square en het Rabin memorial. ’s Avonds diner en overnachting in Tel Aviv.

Dag 6: Zaterdag 16 November; Shabbat – Vandaag wandelen wij door de oude stad van Jaffa, die de belangrijkste havenstad van het land was al vanaf de Bronstijd. Wij wandelen naar het Nahum Gutman Museum (een kunstenaar en schrijver, die Brits Palestina op een humoristische wijze heeft gedocumenteerd). Wij lunchen bij Sarona – een surrealistische mix van een late 19de eeuwse Tempelierswijk met de skyline van het hedendaagse Tel Aviv op de achtergrond. Ook bezoeken we het Tel Aviv museum voor moderne kunst. ’s Avonds diner en overnachting in Tel Aviv.

Dag 7: Zondag 17 november – Een bezoek aan Beit Hatfoetsot, de Judaica-collectie van de Tel-Aviv universiteit. De middag is vrij om van het mooie strand van Tel-Aviv te genieten, zoals een wandeling langs de promenade en de vele cafés en terrasjes. Vanavond bezoeken wij een artistieke avond-voostelling in Tel Aviv. ’s Avonds diner en overnachting in Tel Aviv.

Dag 8: Maandag 18 November – Vandaag is de laatste dag van de reis. Wij vertrekken tijdig naar de luchthaven en nemen om 16.10 uur onze directe vlucht met El Al naar Nederland. Aankomst 20.20 uur

Vluchtschema:

Lijndienst El Al, Economy Class

Maandag 11 november: Vertrek van directe vlucht LY 338, luchthaven Schiphol Amsterdam naar de luchthaven Ben-Gurion in Tel Aviv om 11.35 uur. Aankomst om 17.00 uur.

Maandag 18 november: Vertrek van directe vlucht LY339, luchthaven Ben–Gurion in Tel Aviv naar de luchthaven Schiphol Amsterdam om 16.10 uur. Aankomst om 20.20 uur.

Bagage

In onze prijscondities hebben wij reeds rekening gehouden met 1 koffer van maximaal 23 kg

per persoon. Er mag één stuk handbagage per passagier met een gewicht van max 8 kg en max afmeting van 56cm x 45cm x 25cm.

Paspoort

U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Israël = maandag 18 november 2019. Dit aspect luistert heel nauwkeurig. Hierbij het dringende verzoek uw paspoort hierop te controleren.

Op de luchthaven van Tel-Aviv, Ben Gurion, ontvangt u bij de grenscontrole een z.g. “B2 Stay Permit, not permitted to work”. Dit formuliertje is voorzien van uw foto en uw paspoortgegevens en is tot een bepaalde datum geldig. U krijgt dus geen stempel / visum in uw paspoort maar een los document. U gelieve dit goed te bewaren want het kan van pas komen wanneer u het land weer verlaat.

Let op: Uw paspoort mag geen stempel van Syrië, Libanon, Iran, Saoedi Arabië, Libië of Jemen bevatten.Er kunnen tijdens de reis diverse controles zijn. Zorg ervoor dat u zich dan kunt identificeren. Dat is in Israël wettelijk verplicht.

Indien uw paspoort niet aan bovengenoemde eis voldoet, dan moet u een nieuw paspoort aanvragen.

Hotels

4 nachten: van maandag 11 tot en met donderdag 14 november: Jeruzalem Tower hotel *** sup. in Jeruzalem

3 nachten: van vrijdag 15 tot en met zondag 18 november: Hotel ****By14 in Tel Aviv.

Transfers

Deze zullen in Israël plaatsvinden in moderne comfortabele busjes met airconditioning

Reisleiding

Diklah Zohar en René + Marlies Kroll – Spronken.

Condities

De kostenraming voor deze reis bedraagt p.p.:

2 persoonskamer voor dubbelgebruik: € 2.250* per persoon

2 persoonskamer voor enkel gebruik: meerprijs € 530* per persoon

*Dit tarief kan onderhevig zijn aan wijzigingen tot op het moment van vliegtuigticket-afgifte

en koerswijziging van de Dollar (100 USD = €87,85). Een eventuele prijswijziging zal

worden doorbrekend.

Het aantal deelnemers bedraagt minimaal 12 en maximaal 20.

In de prijs is inbegrepen :

Vlucht met EL AL Israel Airlines Amsterdam – Tel Aviv en van Tel Aviv naar

Amsterdam in Economy class.

Ruimbagage van 23 kg.

Vlieg- en luchthaven belastingen .

7 x half pension (buffet diner) in de hotels

Professionele reisbegeleiding.

Dr Diklah Zohar (van Israëlisch origine) zal de groep gidsen. Zij wordt daarbij

geassisteerd door een gekwalificeerde Israëlische gids.

Er zal gebruik gemaakt worden van een Whisper Guide System waarbij de gids

gebruikt maakt van een microfoon. Alle deelnemers hebben een “oortje” waardoor

niets van de uitleg verloren hoeft te gaan.

De toegang voor de gemeenschappelijk te bezoeken locaties behalve toegang tot artistieke voorstelling

Niet inbegrepen zijn:

eigen transfer in Nederland

lunch

consumpties

fooien

city & milieu tax

alle kosten die niet genoemd zijn bij “inbegrepen in de reissom”

Zwaarte van de reis

Onze op maat gemaakte reizen zijn met zorg samengesteld en kennen een aangenaam tempo.

Dat betekent dat het programma goed gevuld is, maar dat er tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen. Geen enkel onderdeel van het programma is verplicht. U kunt altijd iets overslaan. Ook is er in ons programma tijd beschikbaar die u zelf kunt invullen. Wel is het van belang – in de eerste plaats voor uw eigen plezier – dat u goed ter been bent en beschikt over een goede fysieke conditie.

Betalingscondities

Uw aanmelding is bindend. Wij raden u aan om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Aan u het verzoek om bij bevestiging van uw deelname € 300 p.p. over te maken, op rekening IBAN banknummer: NL41FVLB0637339525 t.n.v. R + M Solutions. De rest van het reisbedrag dient uiterlijk 1 september 2019 te zijn voldaan.

Aanmelding

Dat kan per e-mail: info@rmsolutions.nl. Vraag naar de inschrijfformulier.

per post, het adres luidt: Jufferkade 101, 3011 VW Rotterdam.

Voor nadere informatie kunt u altijd bellen met R + M Solutions, René H.J. Kroll Mob. 06-41209548