Jeruzalem speciaal: 5 dagen archeologie en kunstreis

  

In samenwerking met de HOVO en Labrys – Deze reis gaat door!

Jeruzalem, de stad waar het jodendom, christendom en de islam samen komen, is één van de meest veelzijdige en boeiende steden ter wereld. Het is een stad van uitersten en draagt de sporen van een zeer bewogen geschiedenis. Het verleden is op veel plaatsen haast tastbaar aanwezig. Met deze kort maar intensieve reis bezoeken wij de Oude stad, de nieuwe opgravingen van het Davidson centrum, het Israel museum met de Dode Zeerollen, de Tempelberg, de Heilige Grafkerk en natuurlijk – de klaagmuur.

Dagprogramma:

Dag 1: 
Directe vlucht Amsterdam-Tel Aviv. Op de luchthaven Ben Gurion wacht de bus ons op. We vetrekken meteen richting Jeruzalem voor een eerste kennismaking met deze stad. Het diner is in het hotel geregeld.

Dag 2:
Vandaag verkennen wij de oude stad van Jeruzalem en met name de Joodse Wijk. Wij beginnen ons bezoek in het Jaffaport en lopen via de Sjoek en de Romeinse Cardo richting het Davidson centrum. Wij bezoeken de archeologische opgravingen van de Herodiaanse kwartier. Natuurlijk bezoeken wij de klaagmuur en genieten wij van de sfeer in de Oude stad.

Dag 3:
Vandaag bezoeken wij het Israël Museum; de grootste culturele instelling van het land. In het Israël Museum bezoeken wij de archeologische afdeling die vondsten herbergt van opgravingen, niet alleen uit Jeruzalem maar uit het hele land (inclusief prachtige mozaïeken uit antieke kerken en synagogen). Natuurlijk bezoeken wij de ‘Shrine of the Book’ met de permanente expositie van de Dode Zeerollen. Als tijd het toelaat, kan ieder voor zich naar eigen interesse één de van tijdelijke of permanente exposities bekijken.

Dag 4:
Vandaag bezoeken wij de Tempelberg. Na de lunch bezoeken wij de Heilige Grafkerk. Als tijd het toelaat, sluiten wij bij het complex van de Zion-berg en de Dormitionkerk. Al deze sites zijn heilige sites – lange kleren zijn op deze dag verplicht.

Dag 5:
Vandaag nemen wij afscheid van de stad en reizen naar Ben Gurion Airport waar wij onze vlucht nemen naar Amsterdam.

Begeleiding:
Dr. Diklah Zohar heeft kunstgeschiedenis en Joodse geschiedenis gestudeerd aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem. Aan de Universiteit Leiden specialiseerde ze zich in de archeologie van de klassieke Oudheid, het Romeinse Rijk en het Nabije Oosten. Haar promotieonderzoek (aan de VU) is gericht op de mozaïeken van kerken en synagogen in Israël en Jordanië in de Late Oudheid. Door zich te verdiepen in de wijze van mozaïekproductie in de Oudheid werd Diklah geprikkeld om zelf creatief aan de slag te gaan met mozaïekkunst. Ze is als beeldend kunstenaar actief en heeft onlangs in de Tweede Kamer haar project ‘Vrouwen met Standpunt – vrouwen uit de Tweede Kamer’’ geëxposeerd. Binnen haar bureau ‘Psefás’ maakt zij in haar studio mozaïeken voor bedrijven en particulieren en verzorgt lezingen, cursussen, excursies en museumwandelingen via de HOVO (Hoge Onderwijs voor Ouderen) en de Vrije Academie.

Inbegrepen:
– retourvlucht met Easyjet/Transavia
– 4 nachten verblijf in het luxe Kibboetshotel Ramat Rachel ****
– verzorging o.b.v. halfpension
– alle genoemde excursies en entrees
– deskundige reisleiding door Dr. Diklah Zohar.

Niet inbegrepen:
– persoonlijke uitgaven voor souvenirs, etc.
– de lunches gedurende de reis
– andere excursies en entreegelden dan in het programma vermeld
– fooien
– verzekering
– administratiekosten

Aantal deelnemers: Minimum aantal deelnemers: 10. Maximaal aantal deelnemers: 16.

Aanmelden en meer informatie via: https://www.labrysreizen.nl/reizen/jeruzalem