Workshops

Diklah verzorgt Mozaiek workshops, voor jong en oud. Variërend van een dagdeel tot cursussen van meerdere dagen. En de workshopkomt naar u toe!  Op school, vereniging of kerk, Bij u thuis, voor een besloten gezelschap (familieuitje, reunie, verjaardag…) De workshops zijn gezellig, informeel, met veel individuele aandacht. Gebruik van gereedschappen tijdens de lessen is inbegrepen.

Onder de dag-workshops vindt u de Tapas-schotel, onderzetter, een mozaieksieraad en de ingelegde lotusbloem-sieraad. Ook de workshop inspireer je op een eeuwenoude mozaïek is een dag-workshop.

Meerdere dagen workshops zijn: Zwart&Wit, tafelblad en kunstwerk maken onder begeleiding.

Voor alle workshops geldt dat u geen eerdere ervaring nodig hebt. U kunst als beginner gewoon meedoen!

Tapaschotel_romantich

Tapas-schotel

sterretjes 009

Mozaïeksieraad

Egyptische lotus - ingelegd in een metalen hanger

Zilveren lotus-sieraad

Wat kost het?

Een workshop van een dagdeel (3 uur) kost 240 euro inclusief btw, exclusief materiaal en reiskosten. Materiaalkosten liggen aan de door u gewenst workshop en variëren tussen de 10 euro p.p. (mozaïeksieraad tot 40 euro p.p. (zilveren lotus-sieraad, tapas-schotel en kunstwerkworkshops). Om een mozaïek van ca. 55×60 cm compleet te maken heeft u 2 dagdelen nodig en ongeveer 10 deelnemers. De deelnemers van de dagdelen kunnen natuurlijk wisselen, om zoveel mogelijk leerlingen de mogelijkheid te geven om aan het mozaïek te werken. De twee dagdelen kunnen, maar hoeven ook niet, op één dag plaats te vinden. Heeft u meer leerlingen in uw klas en wilt u een passende design voor ze uitzoeken? neem contact op via : info@psefas.nl

Presentatie:

De workshop begint met een korte presentatie over mozaïekkunst binnen de Romeinse cultuur. De leerlingen zien dan meerdere beroemde mozaïeken en raken vertrouwd met deze eeuwenoude kunstvorm. Als laatst wordt speciale aandacht geschonken aan het mozaïek dat de leerlingen als kopie gaan maken. Zo raken ze betrokken bij het onderwerp. De presentatie sluit met een uitleg van de techniek waarna de leerlingen zelf kunnen gaan experimenteren en hun deel van het mozaïek beginnen te leggen.

Design:

Er zijn verschillende klassieke mozaïeken die in een groep gemaakt kunnen worden, volgens verschillende graden van complexiteit. Polychroom mozaïeken zijn in principe moeilijker en complexer dan een zwart-en-wit mozaïek. Diklah heeft een collectie aangelegd van foto’s van mozaïeken die geschikt zijn voor leerlingen. Kijk hieronder voor een aantal voorbeelden. Heeft u een (detail)foto in hoog resolutie van een mozaïek dat u graag met uw leerlingen wilt uitvoeren? neem contact via info@psefas.nl en wij overleggen wat de mogelijkheden zijn. Het voorbereidende werk en het tekenen van het mozaïek op het paneel is bij de prijs van de workshop inbegrepen.

Ostia Antica, ancient Roman harbour city        35n0f8k

figure 5_high resolution        cave_canem_pompeii

Materiaal en gereedschap:

De kopie van het mozaïek wordt met tegel op multiplex paneel gelegd. Alle nodige gereedschap en materiaal neemt Diklah mee. De materiaalkosten voor het maken van een mozaïek van 55×60 cm bedragen 150 euro. Hier is alles inbegrepen: paneel, lijm, tegels, voegmiddel en het gebruik van het gereedschap.

Afwerken:

Het afwerken van het mozaïek kan alleen nadat het mozaïek helemaal droog is. De droogtijd duurt minimaal twee uur. Pas daarna kan het mozaïek gevoegd worden. Het voegen duurt ca. 2 uur lang en kan door Diklah Zohar gedaan na de workshop. Het voegen is bij de workshop inbegrepen.

Als het maken van het mozaïek uitloopt, wordt in overleg een afspraak gemaakt om het mozaïek op een andere dag te voegen. Hou dan rekening met extra (reis)kosten.

Offerte voorbeeld:

Stel dat u binnen één dag het mozaïek van het paard van Ostia door de leerlingen wilt laten maken. De kosten zijn dan:

Materiaal 150 euro

Workshop 2 dagdelen 480 euro (10:00-13:00/13:30-16:00)

Reiskosten (inNL)    50 euro

Voorbereiding tekening 0.-

Gereedschap     0.-

——————————————–

Totaal:680 euro all-in

Voor vragen of speciale wensen, neem contact op met Diklah Zohar via: info@psefas.nl

Leave a Reply